Mainos
Mainos

Tilanne pahenee Etelä-Koreassa – mersiin kuolleiden määrä kasvaa

Etelä-Koreassa kaksi sairaalaa kokeilee plasmahoitoa mers-virustartunnan saaneisiin potilaisiin.

Terveysministeriön mukaan sairastuneille annetaan toipuvien potilaiden veriplasmaa.

Toimenpidettä on testattu ainakin kahteen potilaaseen, jotka ovat antaneet luvan kokeiluun. Vastaavaa menetelmää käytettiin aiemmin sars-potilaiden hoitoon, ja tuolloin saadut tulokset olivat myönteisiä.

Kolme vuotta ensimmäisten ihmisissä tavattujen mers-tapausten jälkeen virukselle ei ole parannuskeinoa tai rokotetta.

Etelä-Koreassa viranomaiset ovat tänään kertoneet kolmesta uudesta mers-virukseen liittyvästä kuolemasta. Viranomaiset sanovat silti olevansa varovaisen toiveikkaita ja arvelevansa pahimman olevan ohi, koska uusien tapausten määrä on laskussa.

Mersiin on kuollut maassa kaikkiaan 19 ihmistä. Sairastuneita on 154, ja useiden tila on epävakaa.

Tuhansia yhä eristettynä  

Uutistoimisto AFP:n tietojen mukaan suurimmalla osalla tautiin kuolleista oli jo ennestään terveysongelmia. Kuolleista nuorin oli 49-vuotias, mutta terveysministeriön mukaan hänellä oli maksakirroosi ja diabetes.

Ministeriön mukaan sairastuneista 17 on toipunut ja päässyt sairaalasta.

Mersin leviämistä yritetään estää pitämällä ihmisiä karanteenissa. Eristettynä on tällä hetkellä yli 5000 ihmistä.

Terveysministeriö on avannut puhelinpalvelun myös Etelä-Koreassa asuville ulkomaalaisille, joita pyydetään ilmoittamaan viranomaisille tartuntaoireista. Karanteeniin joutuneille ministeriö lupaa maksaa korvauksia, vaikka he olisivat laittomia maahanmuuttajia.

Soulissa on desinfioitu esimerkiksi karaokebaareja ja peliluolia, ja niihin on jaettu tuhansia käsien desinfiointigeelejä.

Maailman terveysjärjestö WHO pitää tänään hätäkokouksen Etelä-Korean mers-tartuntojen vuoksi.

Kyselyn mukaan maan presidentin Park Geun-hyen suosio on laskenut kymmenellä prosenttiyksiköllä alle 35 prosenttiin tautiaallon alun jälkeen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme