Mainos
Mainos

Time: Jeltsin sai kampanja-apua Yhdysvalloista

Ryhmä yhdysvaltalaisia poliittisia neuvonantajia oli salaisesti mukana Venäjän presidentin Boris Jeltsinin vaalikampanjassa, kertoi Time-aikakauslehti eilen. Jeltsinin uudelleenvalinnan varmistamiseksi käytettiin lehden mukaan monia amerikkalaisia vaalitemppuja.

Amerikkalaiset neuvonantajat ryhtyivät työskentelemään Jeltsinille maaliskuussa. He pitivät päämajaansa moskovalaisessa hotellissa ja työskentelivät läheisessä yhteistyössä Jeltsinin tyttären ja tosiasiallisen kampanjapäällikön Tatjana Djatshenkon kanssa. Ryhmällä ei ollut ilmeisesti yhteyksiä Yhdysvaltain hallitukseen. Siihen kuului mm. entisiä republikaanisen puolueen kampanja-asiantuntijoita. Jeltsin maksoi ryhmälle sen kulut ja 25 0000 dollaria.

Zhirinovski syyttää Jeltsiniä vaalivilpistä

Venäjän äärikansallismielisen liberaalidemokraattisen puolueen johtaja Vladimir Zhirinovski syytti eilen presidentti Boris Jeltsiniä vaalivilpistä. Zhirinovski esitti syytöksensä Ruotsin televisiolle antamassaan haastattelussa Tukholmassa. Zhirinovskin mukaan Venäjän vaaleja ei käyty rehellisissä olosuhteissa. Ehdokkailla ei olut samoja mahdollisuuksia tulla kuulluksi pelottelun, viranomaisten painostuksen ja korruption vuoksi, hän sanoi.

Zhirinovskin mukaan pääministeri Viktor Tshernomyrdin voittaa seuraavat presidentinvaalit Venäjällä. Zhirinovski sanoi uutistoimisto TT:lle tänään, että hän itse tulee toiseksi.
(STT-Reuter-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme