Mainos
Mainos

Times: Britannia lähettämässä joukkoja Kosovoon

Britannian valmistelee joukkojensa lähettämistä Kosovoon, kertoo Times-lehti. Lehden mukaan Jugoslaviaan suunnitellaan lähettettäväksi tuhansia sotilaita, panssarivaunuja ja tykistöä. Tarkoituksena on painostaa serbejä ja albaaneja aloittamaan rauhanneuvottelut.

Britannian puolustusministeriön tiedottaja sanoo, että lehden välittämä tieto on vielä vielä pelkkää spekulointia eikä joukkojen lähettäminen juuri nyt ole ajankohtaista. Hän kuitenkin muistuttaa, että Nato jatkaa suunnitelmiaan puuttua Kosovon tilanteeseen voimatoimin jos tilannen sitä vaatii.

Britannian pääministeri Tony Blair ja Ranskan presidentti Jacques Chirac sanoivat viime viikolla, että he ovat valmiina lähettämään joukkojaan Kosovoon. Perjantaina kokoontunut kansainvälinen yhteysryhmä puolestaan antoi kiistan osapuolille 3 viikkoa aikaa tehdä rauhansopimus.
(Reuters-MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme