Mainos
Mainos

Times: EU suunnittelee jättimäistä energiaverkkoa Venäjää vastaan

Euroopan Unionin komissio suunnittelee uutta isoa hämähäkkimäistä energiaverkkoa Venäjän hallinnoimien verkkojen vaihtoehdoksi. EU-maita pyydetään esimerkiksi osallistumaan kahden uuden kaasuputken rakentamiseen. The Timesin paljastaman suunnitelman kuviot ulottuvat myös Suomeen, Viroon ja Ruotsiin.

Suunnitelmalla varaudutaan siihen, että Venäjä sulkisi kaasuhanat ja sähköverkot eurooppalaisilta asiakkailtaan. EU:n energiaturvallisuussuunnitelmissa huomautetaan, että EU tuo 61 prosenttia kaasustaan ja määrä vielä kasvaa 73 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä.

EU:n energiaverkko ulottuisi Pohjolasta Välimerelle. EU on huolissaan energiatuotannon ja -jakelun keskittymisestä "harvoihin käsiin".

Komission suunnitelma jättiverkosta tuli julkisuuteen vain päivä ennen kuin EU ja Venäjä tapaavat lyhyessä huippukokouksessa Nizzassa huomenna. Kokouksen pääasioiksi arvellaan nousevan maailmanlaajuinen finanssikriisi sekä energiakysymykset.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme