Mainos
Mainos

Timo Soini hermomyrkkyiskusta: "Venäjän pitää osallistua asian selvittämiseen eikä jaella sarkastisia kommentteja"

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) pitää hermomyrkkyiskua erittäin vakavana. Suomi yhdessä muiden EU-maiden kanssa lupasi tänään Britannialle vankkumattoman tuen, jotta asia saataisiin selvitettyä.

– On todella vakava asia, että kemiallista asetta on käytetty Euroopassa, se on täysin tuomittava asia, EU:n ulkoministerikokoukseen osallistunut ulkoministeri Timo Soini sanoi tiedotustilaisuudessa kokouksen jälkeen.

– Tässä on rikottu räikeästi kansainvälisiä sääntöjä, Soini sanoo.

Soini ihmettelee, miksi Venäjä ei ole kiinnostunut selvittämään murhayritystä.

– Iso kuva on se, että sääntöpohjainen kansainvälinen järjestys haastetaan Venäjän toimesta. Tämä ei ole hyvä eikä hyväksyttävä asia, Soini sanoo.

Soini toivoo, että kaikki "vastuulliset maat" ymmärtäisivät, kuinka vakavasta asiasta on todella kysymys.

– On edellytettävä, että Venäjä osallistuu tämän asian selvittämiseen eikä yritä sarkastisilla huomautuksilla liudentaa tämän asian vakavuutta.

Viimeksi eilen Britannian Venäjän-suurlähetystö kuittaili Twitterissä, että tapauksen selvittämiseen tarvitaan Hercule Poirot'n apua todisteiden puuttuessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme