Mainos
Mainos

Tiukemmat terrorismilait etenevät Britanniassa

Uusien entistä tiukempien terrorismin vastaisten lakien valmistelu etenee Britanniassa. Uusien lakien painopiste on terroritekoja edeltävien valmistelujen kriminalisoimisessa.

Britanniassa hallitus ja oppositiopuolueet ovat päässeet yhteisymmärrykseen terrorismilakien tiukentamisesta.

Uusien lakien painopiste on terroritekoja edeltävien valmistelujen kriminalisoimisessa. Tavoitteena on, että turvallisuusviranomaiset pystyisivät puuttumaan nykyistä paremmin terroriepäiltyjen toimintaan jo ennen iskua.

Harkinnassa on myös kriminalisoida epäsuora yllytys terroritekoihin, kuten itsemurhapommittajien ylistäminen saarnoissa.

Lakiehdotuksen odotetaan menevän parlamentin käsittelyyn lokakuussa. Tiukemmalla terrorismin vastaisella lainsäädännöllä on mielipidemittausten mukaan myös vahva kansan tuki heinäkuun 7. päivän terrori-iskun jälkeen.

EU:n nykyinen puheenjohtajamaa Britannia sekä tulevat puheenjohtajat Itävalta ja Suomi keskustelevat tänään Lontoossa terrorisminvastaisten toimien kehittämisestä EU:ssa. Suomesta kokoukseen osallistuu oikeusministeri Johannes Koskinen.

Britannia laski turvatasoaan

Britannian johtavat tiedustelu- ja turvallisuusviranomaiset arvioivat vain alle kuukausi ennen Lontoon pommi-iskuja, että millään ryhmällä ei olisi ajankohtaista aikomusta tai kykyä tehdä terrori-iskua Britanniaan. Salaisesta raportista kertoo New York Times -sanomalehti.

Lehden mukaan Britannian hallitus päätti turvallisuustason laskemisesta kesäkuussa julkaistun raportin perusteella.

Useiden eri viranomaisten muodostaman terrorismin analysointikeskuksen tekemä raportti toimitettiin kesäkuun puolivälissä brittihallinnon edustajille, mutta myös joidenkin muiden maiden hallituksille.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme