Mainos
Mainos

Tiukka tilanne Kreikassa: Kyllä- ja ei-leirit tasaväkisiä

Kreikassa kyllä- ja ei-leirit ovat käytännössä tasoissa sunnuntain kansanäänestyksen alla.

Kreikkalaisen Ethnos-lehden tänään julkistaman mielipidekyselyn mukaan vajaat 45 prosenttia kannattaisi velkojien esitystä Kreikalle.

Kreikan hallituksen kanssa EU:ta ja IMF:ää vastustavalle kannalle asettui reilut 43 prosenttia vastaajista. Kyselyn virhemarginaali ei ole tiedossa. Kreikan pysymistä yhteisvaluutta eurossa kannatti lehden kyselyssä ylivoimainen enemmistö eli 74 prosenttia vastaajista.

Aiheuttaa hämmennystä

Lesvoksen saarella suuren osan vuodesta asuva joogaopettaja Marjaana Mäkelä sanoo, että sunnuntain kansanäänestyksen kysymyksenasettelu on aiheuttanut hämmennystä.

– Kieltämättä kysymys on hankalasti asetettu ja jakaa mielipiteitä aikalailla tasan. Olen tehnyt kaverigallupia äänestyksestä. Alkuviikosta lähes kaikki vastasivat ei, eli he äänestävät uuden sopimuksen ehtoja vastaan.

– Viime päivinä on alkanut kuulua enemmän kyllä-ääniä. Jotkut ovat sanoneet, että ovat eilen olleet ei ja tänään kyllä. Eli että he eivät itsekään oikein tiedä, mitä mieltä ovat, Mäkelä jatkaa.

Mäkelä painottaa vielä sitä, että kreikkalaiset eivät suinkaan halua äänestää euroa tai Eurooppaa vastaan vaan nimenomaan uuden sopimuksen ehtoja vastaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme