Mainos
Mainos

Tiukka vaalipäivä Saksassa

Runsaalla 60 miljoonalla äänestäjällä on tänään tilaisuus päättää Saksassa, jatkaako kristillisdemokraattinen Helmut Kohl liittokanslerina vai siirtyykö maan johtoon sosiaalidemokraattien Gerhard Schröder.

Kohl on voittanut neljät edelliset vaalit, mutta tällä kertaa mielipidekyselyt ennakoivat kristillisdemokraattien häviävän 1-4 prosenttiyksikköä sosiaalidemokraateille. Kumpikaan pääpuolueista ei yllä ehdottomaan enemmistöön, vaan Saksaan on jälleen tulossa kokoomushallitus. Mikäli kristillisdemokraatit voittavat, jatkunee heidän ja vapaiden demokraattien hallitusyhteistyö. Sosiaalidemokraattien voittaessa on heidän todennäköisin hallituskumppaninsa ympäristöpuolue vihreät.

Vaalien alla väläyteltiin myös pääpuolueiden yhteishallituksen mahdollisuutta. Liittokansleri Kohl on kuitenkin torjunut jyrkästi osallistumisensa tällaiseen suureen koalitioon.

Äänestyspaikat avautuvat kello 9 ja sulkeutuvat kello 19 Suomen aikaa. Ensimmäisiä ovensuukyselyjä on luvassa pian vaalihuoneistojen sulkeuduttua, mutta lopullisten tulosten saaminen voi kestää monimutkaisen vaalitavan vuoksi pitkään.
(STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme