Mainos
Mainos

Togon naiset seksilakkoon demokratian hyväksi

Togon naiset ovat turvautuneet kiristykseen, jotta maan miespuolisen väestö saataisiin toimimaan demokratian hyväksi. Painostuskeinoksi naiset ovat valinneet seksilakon.

Idean takana on ryhmittymä järjestöjä, joiden mukaan Togossa kaivattaisiin poliittista muutosta. Sama suku on hallinnut afrikkalaista maata yli neljä vuosikymmentä.

Ryhmittymä ei tyydy hakemaan huomiota asialleen pelkästään tempauksen avulla, vaan se järjestää samaan aikaan myös mielenosoituksia. Lakon avulla järjestöt toivovat saavansa maan miehet mielenosoitusten tueksi.

Humoristisen tempauksen takana on vakava huoli, sillä viime aikojen mielenosoitukset Togossa ovat päättyneet mielenosoittajien ja poliisin välisiin verisiin kahakoihin.

Nähtäväksi jää, kuinka suuren vaikutuksen maan poliittiseen tilanteeseen naiset onnistuvat saamaan aikaan. Lakkoa ei nimittäin ole tarkoitus jatkaa, kunnes muutos on saavutettu, vaan sen kestoksi on etukäteen määritetty ainoastaan tämä viikko.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme