Mainos
Mainos

Toimittaja kokeili vapaaehtoisesti vesikidutusta

Vapaaehtoisesti vesikidutusta kokeillut brittiläis-amerikkalainen toimittaja Christopher Hitchens on vakuuttunut kuulustelutekniikan epäinhimillisyydestä. Hitchens kirjoitti Yhdysvaltain tiedustelupalvelu CIA:n käyttämästä metodista Vanity Fair -lehdessä.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush kaatoi maaliskuussa lain, joka olisi kieltänyt muun muassa tämän niin sanotun hukuttamistekniikan terroriepäiltyjen kuulusteluissa. Siinä vanki saadaan uskomaan, että hän on hukkumassa.

Amerikkalaisten erikoisjoukkojen sotilaat laittoivat kokeessa Hitchensin päähän hupun, sitoivat hänen jalkansa ja kätensä ja asettivat hänet sitten makaamaan puiselle alustalle. Hitchensin kasvot peitettiin pyyhkeellä ja pyyhkeeseen kaadettiin vettä, kunnes Hitchens pyysi lopettamaan.

- Uskokaa pois, se on kidutusta, Hitchens kirjoitti. Hän huomautti, että jos amerikkalaiset käyttävät englanniksi waterboardingin nimellä tunnettua kuulustelumenetelmää, sitä saatetaan käyttää myös amerikkalaisia vastaan.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme