Mainos
Mainos

Toimittaja Maria Annala Trumpin sekaannuksesta: "Tilanne oli kieltämättä hämmentävä – hyvä, että keksin napakan vastauksen"

Valkoisessa talossa Sauli Niinistön ja Donald Trumpin tiedotustilaisuudessa napakan vastauksen Trumpille heittänyt STT:n Yhdysvaltain avustaja Maria Annala on tyytyväinen, että keksi kommentoida tilannetta niin nopeasti. Suomalaiselle sellainen ei välttämättä ole helppoa.


Trump luuli Niinistön antavan kysymysvuoron samalle vaalealle toimittajalle, joka oli jo kysynyt yhden kysymyksen. Ensimmäinen vaalea naistoimittaja oli Ylen Paula Vilén. Toinen kysymyksen esittäjä oli STT:n Maria Annala, jossa kieltämättä on hieman samaa näköä kuin Vilénissä.

– Suomessa on paljon vaaleita naisia, Annala kommentoi Trumpille ennen kuin esitti varsinaisen kysymyksensä.

"Tuollaisessa tilanteessa jännittää"

– Tilanne oli kieltämättä hämmentävä. Jokaista toimittajaa jännittää tuollaisessa tilanteessa, että kuka saa tehdä kysymyksen presidenteille. Emme tienneet etukäteen, kuka saa kysyä, Maria Annalla kertoo MTV Uutisille.

Annala kertoo jo tottuneensa Yhdysvalloissa siihen, että maassa vitsaillaan paljon ihan arkisissa tilanteissa ja se on aivan normaalia.

– Esimerkiksi kaupan kassalla saatetaan sanoa jotain huvittavaa ja siihen pitäisi keksiä sitten nokkela vastaus nopeasti. Sillä luodaan varmaankin Yhdysvalloissa sitä kuuluisaa yhteisöllisyyttä, mutta suomalaiselle nokkeluuksien keksiminen on toisinaan vaikeaa, Annala sanoo.

– Ottaen huomioon, kuinka monta kertaa olen epäonnistunut näissä tilanteissa, olen tyytyväinen, että nyt presidenttien edessä keksin niin nopeasti sopivan vastakommentin, Annala naurahtaa.

Trumpin kömmähdys levisi laajalle

Tilanteen jälkeen monet yhdysvaltalaismediat kertoivat Trumpin kömmähdyksestä.

– Oli hyvä, että monet tv-yhtiöt ajoivat hassun tilanteen lisäksi varsinaiset kysymykseni Venäjästä, joten ammattimainenkin puoleni tuli esille, Annala kertoo.

Itse tilanteen jälkeen Yhdysvaltain julkisen tv-yhtiön PBS:n toimittaja pyysi Annalaa ja Viléniä yhteiskuvaan. 

– Hän sanoi, että tilanne oli harvinaisen hauska, joten suostuimme yhteiskuvaan. En arvannut, että tilanne ja tuo kuva toisivat meille niin paljon julkisuutta, Annala naurahtaa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme