Mainos
Mainos

Toimittajalle viiden vuoden vakoilutuomio Kiinassa

Toimittaja Ching Cheongia syytettiin vakoilusta Taiwanille. Toimittajat ilman rajoja -järjestön mukaan Kiinassa on vangittuna 32 toimittajaa.

Singaporelaisen lehden Kiinan-kirjeenvaihtaja on tuomittu Pekingissä vakoilusta viideksi vuodeksi vankilaan, kertoo kiinalainen uutistoimisto Xinhua.

Strait Times -lehden kirjeenvaihtajana Hongkongissa toiminut Ching Cheong on ollut vangittuna viime vuoden huhtikuusta saakka. Tapaus on korostanut Pekingin median kontrolloimista.

Chingiä syytettiin vakoilusta Taiwanin piikkiin. Hänet pidätettiin Guangzhoun maakunnassa, missä hän oli keräämässä tietoja entisestä kommunistipuolueen johtajasta Zhao Ziyangista.

Oikeus käsitteli tapauksen suljetuin ovin, eikä tuomiota ole suostuttu kommentoimaan. Myös tuomitun asianajaja kertoi, että Chingin perhe oli pyytänyt häntä vaikenemaan tapauksesta tiedotusvälineille. Toimittajat ilman rajoja -järjestön mukaan Kiinassa on vangittuna 32 toimittajaa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme