Mainos
Mainos

Toimittajat poistuvat Jololta

Filippiineillä panttivankikriisiä seuranneet toimittajat valmistautuivat lähtemään Jolon saarelta tänään.

Noin tusinan paikallisten ja kansainvälisten tiedotusvälineiden edustajan oli määrä lähteä Jololta lautalla keskipäivällä paikallista aikaa. Filippiinien viranomaiset kertoivat, etteivät voi enää taata toimittajien turvallisuutta.

Toimittajien lähtöä saarelta pidetään viestinä siitä, että Filippiinien hallitus on jälleen kiristänyt otettaan muslimisissejä vastaan. Abu Sayyaf -muslimisissit vapauttivat lauantaina kaksi sieppaamaansa filippiiniläistä toimittajaa.

Sissit pitävät Jololla yhä panttivankeinaan kolmea malesialaista, kahta saksalaista, kahta suomalaista, kahta eteläafrikkalaista, kolmea ranskalaista, kahta filippiiniläistä ja yhtä libanonilaissyntyistä naista, joka on saanut Ranskan kansalaisuuden. Sieppaajien hallussa on myös ryhmä kristittyjä saarnamiehiä ja kolme ranskalaista televisiotoimittajaa. (MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme