Mainos
Mainos

Toinenkin musta laatikko paljasti: Germanwingsin turma tahallinen

Germanwingsin turmakoneen eilen löytynyt toinen musta laatikko vahvistaa, että lentäjä lensi koneen tahallaan päin vuorenrinnettä, kertovat tutkijat.  

Laatikko sisältää teknisiä tietoja turmakoneesta ja lennosta. Siitä voidaan saada selville, mitä ohjaamossa on tehty ja kuka sen on tehnyt.  

– Laatikko paljastaa, että lentäjä sääti automaattiohjauksen laskemaan lentokorkeuden 30 metriin. Laskun aikana hän myös useaan kertaan sääti autopilottia niin, että kone kiihdytti vauhtiaan, ranskalaiset onnettomuustutkijat kertovat lausunnossaan.

Etsi tietoa koneen ovista

Jo aiemmin on epäilty vahvasti, että turman syy oli lentäjä Andreas Lubitzin itsemurha. Ensimmäisenä löydetyn mustan laatikon äänitallenteesta kuuluu, kuinka koneen kapteeni poistuu hetkeksi ohjaamosta, eikä Lubitz enää päästä häntä takaisin.  

Sittemmin on myös paljastunut, että Lubitz oli ollut itsetuhoinen sekä etsinyt netistä tietoa itsemurhasta ja lentokoneiden ohjaamojen ovista.  

Germanwingsin kone törmäsi vuorenrinteeseen puolitoista viikkoa sitten Ranskan Alpeilla 700 kilometrin tuntivauhtia. Koneen tuhossa kuoli 150 ihmistä.  

  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme