Mainos
Mainos

Toinen ammutuista poliiseista oli itsekin muslimi

Ranskan poliisi on nimennyt julkistanut toisen eilisessä terrori-iskussa kuolleen poliisin nimen. Surmansa iskussa sai 42-vuotias muslimi Ahmed Merabet.

Uutissivusto Dailycallerin mukaan poliisi rukoili henkensä puolesta, mutta asemiehet teloittivat haavoittuneen Merabetin kadulle. Merabet työskenteli Pariisin 11. poliisipiirissä, jossa sijaitsee myös iskun kohde, satiirilehti Charlie Hebdon toimitus.

Merabetin kuva on levinnyt laajalti Twitterissä.

Ampumisesta epäiltyinä on kaksi ranskalaista muslimia, joiden on lehtitietojen mukaan kerrottu radikalisoituneen Syyriassa.

Islam uskontona tuomitsee yksiselitteisesti toisten muslimien tappamisen. Useat ääri-islamistiryhmät oikeuttavat tekonsa väitteillä, että länsimaissa asuvat muslimit ovat pettäneet todellisen islamin.

Ranskalaisista on muslimeja noin 5–10 prosenttia väestöstä. Jopa tuhannen ranskalaismuslimin on kerrottu liittyneen Syyriassa ja Irakissa tuhoa kylväneeseen Isis-järjestöön.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme