Mainos
Mainos

Toinen kierros kahden viikon kuluttua

Venäjän hallitus julisti tänään heinäkuun 3. päivän vapaapäiväksi sen jälkeen, kun keskusvaalilautakunta oli ilmoittanut kannattavansa vaalien toisen kierroksen järjestämistä silloin. Lautakunnan varapuheenjohtaja Aleksandr Ivantshenkon mukaan vaalien pitäminen viikonloppuna olisi väärin, koska se rikkoisi ihmisten oikeutta lepopäivän viettoon.

-Niinpä olemmekin pyytäneet presidenttiä käyttämään perustuslaillista oikeuttaan ja määräämään heinäkuun 3:nnen vapaapäiväksi, Ivantshenko sanoi.

Venäjän lain mukaan vaalit on pidettävä vapaapäivänä. Vaalit on pidetty Venäjällä yleensä sunnuntaisin. Jeltsin kuitenkin esitti vaalien järjestämistä keskellä viikkoa, jotta ihmiset eivät olisi kesämökeillään ja äänestysaktiivisuus nousisi suureksi. Suuren äänestysprosentin arvellaan parantavan Jeltsinin mahdollisuuksia tulla valituksi.

Zjuganov antoi tänään ymmärtää, että hän hyväksyy Jeltsinin ehdottaman päivämäärän. Hän sanoi pitävänsä todennäköisenä, että parlamentti hyväksyy perjantaina lain, jolla kyseisestä päivästä tehdään vapaapäivä. Kommunistit ovat parlamentin alahuoneen eli duuman suurin ryhmä.
(STT-Reuter-AFP) )

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme