Mainos
Mainos

Toinen suomalaissukeltajista nostettu pois luolastosta

Toinen Norjassa hukkuneista suomalaissukeltajista on nostettu pois luolasta, kertoo Norjan poliisi. Myös toisen sukeltajan nostaminen on aloitettu, mutta hänet saadaan ylös luolasta vasta huomenna. 

Vainajien nostossa on mukana kymmenkunta luolakiipeilijää. Norjan poliisin tiedottajan Mette Horsbergin mukaan reitti ruumiiden luokse vedenpinnan tasolle on pitkä ja jyrkkä. 

Sen jälkeen kun molemmat vainajat on saatu ulos luolasta, heidät kuljetetaan Bergenin sairaalaan ruumiinavausta varten.

Sitten ruumit kuljetetaan Suomeen. Horsberg arvioi, että ruumit voisivat olla Suomessa vajaan viikon kuluessa. 

Horsberg kertoo, että poliisi on päättänyt kuulustelunsa suomalaisten sukeltajien kanssa, jotka olivat nostamassa ruumiita luolastosta.  

– He sukelsivat alueella, jossa se ei ole sallittua. Emme kuitenkaan halua keskittyä tähän nyt, kun operaatio on käynnissä, Horsberg sanoo. 

Plurdalenin luolaan meno kiellettiin sen jälkeen, kun kaksi suomalaista sukeltajaa hukkui siellä helmikuussa. Kiellosta huolimatta suomalaiset kokosivat 17 hengen ryhmän nostamaan ruumiit luolastosta. 

– Sukeltajat ovat olleet hyvin avoimia ja halukkaita yhteistyöhön poliisin kanssa. He ovat antaneet kaikki pyytämämme yksityiskohdat, Horsberg kertoo.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme