Mainos
Mainos

Toinenkin Unitedin matkustaja kertoo huonosta kohtelusta ylibuukkauksen vuoksi – ”Minut uhattiin laittaa käsirautoihin”

Ensimmäisen luokan lipun ostanut Geoff Fearns, 59, kertoo Los Angeles Timesissa tulleensa myös kaltoin kohdelluksi Unitedin lennolla viime viikolla.

Sijoitusyhtiön johtotehtävissä työskentelevä mies kertoo yhdysvaltalaisen Unitedin henkilökunnan uhanneen häntä käsirautoihin laittamisella, kun hän ei viime viikolla suostunut luovuttamaan paikkaansa toiselle matkustajalle ylibuukkauksen vuoksi.

Hän kertoo olleensa palaamassa Havaijilla pidetystä konferenssista ja istuneensa jo omalla paikallaan, kun Unitedin työntekijä ryntäsi koneeseen ja ilmoitti, että hänen täytyisi poistua koneesta.

Hän kieltäytyi, sillä katsoi olevansa oikeutettu istumaan paikalla, josta hän oli maksanut täyden hinnan.

– Sitten he sanoivat, että paikka annettaisiin minua tärkeämmälle henkilölle, joka oli saapunut lähtöportille viime hetkellä. Matkustajat oli kuulemma laitettu tärkeysjärjestykseen ja tämä toinen henkilö oli minua tärkeämpi.


Tärkeysjärjestys ilmeisesti perustuu kanta-asiakkaiden keräämiin pisteisiin.

– Ymmärrän hyvin, ettei koneeseen enää päästetä, jos lento on ylibuukattu. Mutta he eivät sanoneet mitään, kun astuin sisään koneeseen. Olin jo istumassa, ja minulle kerrottiin että vaihtoehtoja ei ole. He sanoivat pistävänsä minut käsirautoihin, jos olisi pakko.

Kone oli vaihdettu pienempään teknisten ongelmien vuoksi. Lopulta Fearnsille järjestyi paikka turistiluokasta, jossa hän joutui istumaan keskenään riitautuneen avioparin väliin.

– He riitelivät koko matkan ajan. Melkein kuusi tuntia. Se oli todella viihdyttävää.

Fearns kertoo lehdelle vaatineensa korvauksena täyttä hintaa lentolipusta sekä tuhansien dollareiden lahjoitusta valitsemaansa hyväntekeväisyyskohteeseen.

Yhtiö ei kuitenkaan suostunut hyvittämään hänelle kuin ensimmäisen luokan ja turistiluokan lippujen erotuksen.

Unitedin matkustajan väkivaltainen koneesta raahaaminen on herättänyt kohua aiemmin tällä viikolla. 

Amerikkalaiset lentoyhtiöt ovat lain mukaan oikeutettuja poistamaan matkustajia ylibuukatuilta lennoilta, jos vapaaehtoisia ei löydy riittävästi. Lennoille myydään usein enemmän lippuja kuin mitä paikkoja löytyy, koska lentoyhtiöt haluavat täyttää koneensa mahdollisimman tarkkaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme