Mainos
Mainos

Toisen maailmansodan aikaisessa bunkkerissa räjähti Saksassa

Saksassa Hampurissa ainakin 27 ihmistä loukkaantui kun räjähdys ravisutti toisen maailmansodan aikaista bunkkeria varhain tiistaina.

Kerrostalon alla sijainnut bunkkeri toimi puusepän pajana ja siellä oli paloviranomaisten mukaan lähes 100 tonnia öljyä tulipalon syttyessä rakennuksessa. Rakennuspaloa sammuttamassa olleet palomiehet eivät tienneet bunkkerin öljyvarastosta, ja usea loukkaantui, kun kesken sammutustöiden öljy räjähti.

Pelastuslaitoksen tiedottajan mukaan palomiehet eivät turvallisuussyistä menneet moneen tuntiin aamulla lähelle palavaa rakennusta, koska pelkäsivät öljyn räjähtävän uudelleen. Palomiehet yrittivät sen sijaan sammuttaa paloa vaahdon avulla.

Loukkaantuneista 9 oli palomiehiä. Loukkaantuneista 15 oli hengittänyt savua.

Viranomaiset tutkivat palon syttymissyytä. Palo sai alkunsa betonibunkkerissa asuinalueella Rothenburgin alueella. 

Saksassa on yhä satoja toisen maailman sodan aikaisia bunkkereita. Bunkkereiden paksujen betoniseinien takia, ne ovat osoittautuneet työläiksi purkaa, joten monet bunkkerit ovat jääneet siviilien käyttöön tai kulttuurikohteiksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme