Mainos
Mainos

Toivo hiipuu Stan-myrskyn eloonjääneiden löytämisestä

Viranomaiset ovat ehdottaneet maanvyöryalueen julistamista joukkohautausmaaksi.

Hirmumyrsky Stan vaikutti jopa 3,5 miljoonan guatemalalaisen elämään, kertoo maan varapresidentti Eduardo Stein.

Varsinaisesti myrskyn kouriin jäi 130 000 ihmistä, mutta monikertainen määrä kärsii puhtaan veden puutteesta. Myrsky katkaisi myös sähköt ja tieyhteydet miljoonilta ihmisiltä.

Guatemalassa kuolonuhrien virallinen määrä on toistaiseksi 653. Lisäksi yli 1400:n pelätään saaneen surmansa maanvyöryssä, joka hautasi Panaban ja Tzanchajin kylät maan pääkaupungin länsipuolella.

Pahinta jälkeä myrsky teki Panabajin vuoristokylässä, joka jäi maanvyöryn jäljiltä paikoin jopa 12 metriä syvän mutakerroksen alle.

Vahvistamattoman tiedon mukaan 300 ihmistä olisi hautautunut maanvyöryn alle Guatemalassa Tacanassa lähellä Meksikon rajaa.

Rankkasateet pahensivat viikonloppuna tulvia Keski-Amerikassa, missä kaikkiaan yli parintuhannen ihmisen pelätään saaneen surmansa hirmumyrsky Stanin jäljiltä.

Myös Meksikossa on kateissa kymmeniä ihmisiä tulvien ja maanvyöryjen jälkeen ja 28 ihmisen tiedetään kuolleen. Salvadorissa myrsky vaati yli 70 ihmisen hengen, ja Nicaraguassa kuolonuhreja oli kymmenkunta.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme