Mainos
Mainos

Tokio varautuu hirmumyrskyyn

Japanissa lähes 50 000 ihmistä evakuoidaan trooppisen myrskyn tieltä. Myrskyn kerrotaan ylittävän Tokion tänä iltana. Säätieteilijät varoittavat myrskyyn liittyvistä maavyöryistä ja tulvista.

Japania koetteleva hirmumyrsky Pabuk lähestyi keskiviikkona maan pääkaupunkia Tokiota, jonne sen odotettiin saapuvan illalla paikallista aikaa. Myrsky on jo vaatinut ainakin kuusi ihmishenkeä ja tuhansia on jouduttu evakuoimaan keskiviikon vastaisena yönä. Lisäksi kymmeniä on loukkaantunut ja ainakin kaksi ihmistä on kateissa.

Myrsky on myös katkonut sähkölinjoja ja häirinnyt lento- ja junaliikennettä. Myrskytuulet ovat puhaltaneet voimakkaimmillaan yli sadan kilometrin tuntinopeudella ja aiheuttaneet rankkasateita, tulvimista ja maanvyörymiä.

Pabuk on ensimmäinen Japanin pääsaarille asti yltänyt taifuuni kahteen vuoteen. Tokiossa hirmumyrsky on koettu viimeksi yli kymmenen vuotta sitten.

(AFP-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme