Mainos
Mainos

Tony Blair grillattavana Britannian mediatutkinnassa

Britannian entinen pääministeri Tony Blair ei pahoittele läheisiä yhteyksiään mediamoguli Rupert Murdochin sanomalehtien kanssa pääministerikaudellaan.

Blairin mukaan on väistämätöntä, että huippupoliitikoilla ja median korkeilla edustajilla on läheistä yhteistyötä. Tärkeää on kuitenkin pitää huolta, ettei suhteesta tule epäterve.

Blair sanoi maanantaina tehneensä strategisen päätöksen olla ottamatta yhteen median vallan kanssa. Jos media olisi kääntynyt häntä vastaan, se olisi ollut valtava ja jatkuva isku, Blair sanoi ollessaan median ja poliitikkojen suhteita selvittävän tutkinnan kuultavana.

Tutkinnassa halutaan selvittää, missä määrin Blair oli tekemisissä Murdochin kanssa pääministeriaikoinaan. Blairin on syytetty liehitelleen Murdochia, jotta tämä olisi antanut pääministerille myönteistä julkisuutta lehdissään.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme