Mainos
Mainos

Tony Blair ja Gerry Adams tapaavat

Britannian pääministeri Tony Blair ja Irlannin tasavaltalaisarmeijan IRA:n poliittisen siiven Finn Feinin johtaja Gerry Adams tapaavat Lontoossa huomenna. Blairin kanslia ilmoitti tapaamisesta tänään, päivä sen jälkeen kun Sinn Fein oli hylännyt Britannian ja Irlannin hallitusten uusimman rauhansuunnitelman.

Blairin edustajan mukaan keskusteluihin osallistuvat myös Britannian Pohjois-Irlannin asioiden ministeri Mo Mowlam ja Sinn Feinin kakkosmies Martin McGuinness. Juuri McGuinness torjui eilen Britannian ja Irlannin suunnitelman vallanjaosta Pohjois-Irlannissa, koska se hänen mukaansa myötäilee liikaa vastapuolen näkemyksiä. Toisaalta hän kuitenkin vakuutti, ettei Sinn Fein keskeytä rauhanneuvotteluja. Britannian ja Irlannin hallitukset olivat jo luonnehtineet käänteentekeväksi suunnitelmaansa rauhanponnisteluissa, jotka tähtäävät väkivallan lopettamiseen Pohjois-Irlannissa.

Rauhanprosessi on muutenkin vaarantunut viimeaikaisten murhien ja kostomurhien johdosta, jotka alkoivat joulukuun lopulla, kun erään IRA:sta irronneen ryhmän terroristit ampuivat brittihallintoa kannattavan Lojalistisen vapaaehtoisjoukon LVF:n perustajan Billy Wrightin tarkkaan vartioidussa Mazen vankilassa.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme