Mainos
Mainos

Tornitalo romahti Iranissa – yli 20 palomiestä kuollut

Iranin Teheranissa ainakin yli 20 palomiestä on kuollut ja kymmeniä loukkaantunut tornitalon romahdettua tulipalon jälkeen.

 Teheranin pormestari Mohammad Bagher Ghalibaf kertoi ainakin 20 kuolonuhrista valtiolliselle tv-kanavalle. Tiedot kuolleiden ja loukkaantuneiden määristä ovat kuitenkin vaihdelleet eri lähteissä.

Tulipalo syttyi aamulla, ja 15-kerroksinen tornitalo romahti ennen puoltapäivää. Valtavaa paloa sammuttamaan oli saapunut parisataa palomiestä.

Dramaattinen romahdus tapahtui valtiollisen tv-kanavan suoran lähetyksen aikana. 

– Olin sisällä ja tunsin yhtäkkiä, kuinka rakennus tärisee ja meinaa romahtaa. Kun keräsimme kollegat yhteen ja menimme ulos, kului minuutti ja rakennus romahti, sanoi palomies Ali.

Presidentti Hasan Ruhani on vaatinut välitöntä tutkintaa onnettomuudesta.  

Turvallisuuskäytännöt kyseenalaisia

Kyseessä on 1960-luvulla rakennettu Iranin ensimmäinen tornitalo, jossa toimi ennen tuhoisaa paloa muun muassa ostoskeskus. Tämän lisäksi rakennuksessa oli vaatetyöpajoja. Rakennuksen turvallisuuskäytännöissä on ollut parantamisen varaa.

– Jopa porraskäytäviin on varastoitu vaatteita, ja tämä on turvasäännösten vastaista. Johtajia nämä varoitukset eivät kiinnostaneet, sanoi pelastuslaitoksen edustaja Jalal Malekias.

Otsikkoa ja tekstiä korjattu 19. tammikuuta kello 19.13: Kuolleita palomiehiä on yli 20, kun aiempien tietojen perusteella kuolleiden määräksi kerrottiin yli 30. Lisäksi tekstiä päivitetty.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme