Mainos
Mainos

Tragedia lähellä: Laskuvarjohyppääjät viime hetkellä ulos vioittuneesta koneesta

Laskuvarjohyppääjiä kuljettaneen pienkoneen moottorivika oli lähellä johtaa onnettomuuteen Uuden-Seelannin pohjoisosassa.

13:a laskuvarjohyppääjää kuljettaneen lentokoneen moottori lakkasi toimimasta Taupo-järven yläpuolella pian sen jälkeen, kun kone oli aloittanut nousukiidon. Kaikki matkustajat ja pilotti ehtivät kuitenkin pelastautua hyppäämällä ulos koneesta ennen veteen syöksymistä.

Silminnäkijä kertoi New Zealand Herald -lehdelle kuulleensa räjähdyksen, jonka jälkeen kului 15 sekuntia siihen, kun hyppääjät alkoivat poistua koneesta. Silminnäkijän mukaan pilotti poistui koneesta vain hetkeä ennen, kun kone syöksyi nokka edellä järveen.

Ilmailujärjestön puheenjohtaja Mike Richards sanoo pitävänsä ihmeenä, että kaikki selvisivät vaaratilanteesta hengissä.

Kone oli ehtinyt nousta ennen moottoririkkoa vain 1200 metriin, kun hyppääjät päättivät evakuoitua. Normaalisti tandem-hyppääjät poistuvat koneesta noin 1500 metrin korkeudessa.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme