Mainos
Mainos

Troolaus tuhoisampaa kuin metsien hakkuu

Yhdysvaltalaisten tutkijoiden mukaan nykyaikainen troolikalastus on ympäristölle tuhoisampaa kuin metsien hakkuut. Hakkuisiin verrattuna troolaus tuhoaa vuosittain jopa 150 kertaa suuremman alueen ja on lisäksi lähes säätelemätöntä.

Valtamerten tutkijat sanoivat Washingtonissa pitämässään tiedotustilaisuudessa, että troolikalastus aiheuttaa merten eliölajien joukkotuhoa. Esimerkiksi jokaista trooliin jäänyttä katkarapukiloa kohti kuolee neljä kiloa muita meren ja merenpohjan eläimiä.

Haluttujen kalalajien lisäksi troolit verottavat muita lajeja, jotka joko murskaantuvat, altistuvat saalistajille tai jäävät verkkoihin. Tutkijat muistuttavat, että merenpohja ei useinkaan ole karua autiomaata vaan esimerkiksi korallin kaltaista elävää organismia. Tutkijoiden mukaan troolikalastus tuhoaa vuosittain merenpohjaa kaksi kertaa Yhdysvaltojen pinta-alan verran.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme