Mainos
Mainos

Trooppinen myrsky etenee kohti Meksikonlahtea

Meksikonlahden öljyn- ja kaasunporauslautoilta on alettu evakuoida väkeä lähestyvän Arlene-myrskyn tieltä.

Keski-Amerikassa on alettu varautua kauden ensimmäiseen hurrikaaniin. Ennusteiden mukaan Arlene-myrsky iskee lähitunteina Kuuban rannikolle. Miamin kansallisen hurrikaanikeskuksen mukaan Arlene lähestyy noin 13 kilometrin tuntivauhdilla Kuuban läntistä kärkeä. Myrskyn nopeus on tällä hetkellä noin 65 kilometriä tunnissa.

Myrsky on jo tuonut mukaan rankkasateita Keski-Amerikkaan, etenkin Nicaraguaan ja Hondurasiin. Jotkut Meksikonlahden öljy- ja kaasuyhtiöt ovat alkaneet evakuoida työntekijöitään porauslautoiltaan.

Tämänhetkisten arvioiden mukaan Arlene saavuttaisi Yhdysvaltain rannikon huomenna ja iskisi Mississipin ja Alabaman osavaltioiden väliselle rajavyöhykkeelle.

Tämän kesän on ennustettu olevan hyvin aktiivinen hurrikaanikesä Atlantilla ja Karibianmerellä. Hurrikaanikausi alkaa kesäkuun alussa ja päättyy marraskuussa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme