Mainos
Mainos

Trooppinen myrsky lähestyy Meksikon rannikkoa

Meksikoa uhkaava hirmumyrsky lähestyy rannikkoa Meksikonlahdella.

Claudette-myrsky nostatti eilen myrskytuulia ja tulvia tunnetussa Cancunin lomakohteessa. Hirmumyrsky etenee nyt kiihtyvällä vauhdilla Meksikonlahdella, missä useat öljylautat ovat ryhtyneet varotoimiin lähenevän myrskyn vuoksi.

Myrsky etenee öljynporauslauttoja kohti 19 kilometrin tuntivauhtia. Meksikon valtion öljy-yhtiön mukaan toistaiseksi ihmisiä ei ole evakuoitu meksikolaisilta lautoilta. Yhdysvaltalaiset öljy-yhtiöt vähensivät varotoimenpiteenä lauttojensa tuotantoa. Toiset ylikansalliset yhtiöt ovat lennättäneet maihin lauttojen työntekijöitä niin, että vain kaikkein välttämättömin henkilökunta on jäänyt työpaikalle.

Meksikonlahden ja Yhdysvaltain eteläisten osavaltioiden öljyntuotantolaitoksia suljetaan usein aktiivisimman hurrikaanikauden ajaksi. Myrskyvaroitus nosti öljyn hintaa New Yorkin ja Lontoon pörsseissä.

Myrskyn nostattama tuuli puhelsi eilen Jukatanin niemimaalla 80 kilometrin tuntivauhtia.

Claudette-myrskyn arvioidaan etenevän Meksikonlahden yli Texasiin. Yhdysvaltain hirmumyrskykeskuksen mukaan Claudette saavuttaa Texasin rannikon aikaisintaan tiistaina.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme