Mainos
Mainos

Trump aikoo tavata tiedustelupäällikköitä hakkerointisyytöksien takia

Yhdysvalloissa tuleva presidentti Donald Trump sanoo aikovansa tavata Yhdysvaltain tiedustelujohtoa Venäjän väitetyn hakkeroinnin takia.

Aikaisemmin Trump on kritisoinut maansa tiedustelujohtoa ja vähätellyt presidentille annettavien päivittäisten tiedustelumuistioiden merkitystä. Trump on myös syyttänyt demokraatteja siitä, että nämä käyttävät hakkerointikohua viedäkseen pohjaa hänen vaalivoitoltaan.

Trumpin hakkerointiosyytöksiä vähättelevä asenne on kuitenkin nostattanut vastustusta myös Trumpin omassa republikaanipuolueessa. Tapaamisen tiedustelujohdon kanssa on katsottu voivan hillitä kritiikkiä.

Torstaina Trump kommentoi hakkerointisyytöksiä toteamalla, että Yhdysvaltain olisi jo aika siirtyä kohti "suurempia ja parempia" asioita.

– Siitä huolimatta, koska se on maamme ja sen hienojen ihmisten etu, aion tavata tiedustelujohtoa ensi viikolla saadakseni päivitetyt faktat tästä tilanteesta, Trump sanoi.

Yhdysvaltain mukaan venäläisten kyberhyökkäykset kohdistuivat Yhdysvaltain demokraattipuolueeseen ja sen presidenttiehdokkaaseen Hillary Clintoniin. Venäjän arveltiin hyökkäyksillään halunneen parantaa republikaanien Trumpin mahdollisuuksia voittaa vaalit.

Hyökkäykset ovat Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n ja kotimaan turvallisuudesta vastaavan DHS:n mukaan jatkuneet vaalien jälkeenkin.

35 venäläisdiplomaattia karkotetaan

Torstaina Yhdysvaltain istuva presidentti Barack Obama sanoi, että kaikkien yhdysvaltalaisten tulisi olla huolissaan Venäjän hakkeroinnista.

Yhdysvallat ilmoitti karkottavansa 35 venäläisdiplomaattia sekä asettavansa venäläisten tiedusteluorganisaatioiden vastaisia pakotteita.

Venäjä on kiistänyt hakkerointisyytökset ja uhannut Yhdysvaltoja kostotoimilla. Venäjä syytti Yhdysvaltoja siitä, että maa haluaa tuhota suhteensa Venäjän kanssa.

Uutiskanava CNN:n mukaan Venäjän viranomaiset sulkivat torstaina kansainvälisen koulun Moskovassa vastatoimena Yhdysvaltain pakotteille ja diplomaattikarkotuksille. Koulussa opiskelee Yhdysvaltain, Kanadan ja Britannian lähetystöjen henkilökunnan lapsia. Lisäksi Venäjä sulki Yhdysvaltain lähetystön loma-asunnon lähellä Moskovaa. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot