Mainos
Mainos

Trump antaa pian uuden määräyksensä maahanmuuttajaperheiden erottelusta

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on kertonut allekirjoittavansa pian ennaltaehkäisevän määräyksen, jotta maahanmuuttajaperheitä ei enää erotettaisi tähän astisen käytännön tavoin Yhdysvaltain ja Meksikon rajalla. Uuden määräyksen mukaan perheet pidätetään kokonaisina, eikä lapsia enää eroteta vanhemmista.

Lisäksi republikaanipuolue tuo torstaina äänestykseen asiasta lakiesityksen.

Se tiedetään, että määräys mahdollistaisi rajan laittomasti ylittävien perheiden pysymisen yhdessä pidempään, kuin tällä hetkellä on sallittua.

Arviolta 2300 lasta on erotettu vanhemmistaan leireille rajaseudulla, kun viranomaiset ovat ryhtyneet soveltamaan aiempaa tiukemmin käytäntöön lakeja maahanmuuttajaperheiden kohtelusta.

Lasten erottaminen vanhemmistaan ja siitä todisteena levinneet videot ovat herättäneet raivoa sekä Yhdysvalloissa että ulkomailla.

Osa häpeää, osa uskoo salaliittoteorioihin

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo amerikkalaisten käymästä keskustelusta liittyen erottelukäytäntöön.

– Amerikkalaisista osa on ollut häpeissään siitä, miltä Yhdysvallat näyttää. 

Karppisen mukaan osa toisaalta uskoo salaliittoteorioihin, joissa on esimerkiksi väitetty videoilla näkyvien lasten olevan lapsinäyttelijöitä.

Trump on syyttänyt demokraatteja perheiden erottelussa, mikä ei ole totta. 

Erottelukäytäntöä on kritisoitu myös republikaanien keskuudessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme