Mainos
Mainos

Trump avasi Meksikossa maahanmuuttopolitiikkaansa: "He tulevat maksamaan muurin sataprosenttisesti"

Yhdysvalloissa republikaanipuolueen presidenttiehdokas Donald Trump on avannut maahanmuuttopolitiikkansa yksityiskohtia mielenkiinnolla odotetussa puheessa Arizonan Phoenixissa.

Puheen perusteella arvailut Trumpin maahanmuuttolinjausten pehmentymisestä voidaan unohtaa.

Ensi töikseen Trump lupasi kuulijoilleen, että hänen presidenttikaudellaan Yhdysvallat rakentaa muurin Meksikon rajalle.

Hän myös toisti vakuutuksensa, että Meksiko maksaa muurin. Trumpin mukaan "meksikolaiset eivät tiedä sitä vielä, mutta he tulevat maksamaan muurin sataprosenttisesti".

Viimeksi tänään Meksikon presidentti Enrique Pena Nieto sanoi kertoneensa juuri tapaamalleen Trumpille, että Meksiko ei muuria maksa.

"Rikoksiin syyllistyneet ulos maasta"

Trump listasi Arizonassa pitämässään puheessa myös, että Yhdysvallat poistaa jatkossa maasta kaikki laittomasti rajan yli saapuvat, ja poistamiseen asti heitä pidetään kiinniotettuina. Myös rikoksiin syyllistyneisiin ulkomaalaisiin on jatkossa Trumpin mukaan nollatoleranssi.

– Kutsukaa sitä karkottamiseksi tai miksi tahansa, mutta nämä ihmiset ovat ulkona, rikollisuus tulee loppumaan ja he ovat ulkona, Trump sanoi televisioidussa puheessaan.

Trump sanoi myös aikovansa peruuttaa presidentti Barack Obaman lupaamat armahdukset viidelle miljoonalle laittomasti maahan saapuneelle siirtolaiselle.

Trump sanoi puheessaan, että jokainen Yhdysvaltoihin laittomasti saapunut on käännyttämisen piirissä.

– Sitä tarkoittaa, että on lait ja on valtio, Trump muotoili.
Laittomasti maassa oleskelevien kohtalosta keskustellaan Trumpin mukaan sitten, "kun muuri on rakennettu ja rikolliset karkotettu".

Trump myös sanoi, että niin sanotuilta suojakaupungeilta, eli Yhdysvaltain alueilta, jotka eivät nosta syytteitä pelkän laittoman maassa oleskelun nojalla, leikataan julkista rahoitusta.

"Syyriasta saapuvat seulontaan"

Trump toisti myös lupauksensa, että muun muassa levottomista Syyriasta ja Libyasta Yhdysvaltoihin pyrkivät ihmiset seulottaisiin hänen presidenttikaudellaan tiukkaan.

Tulijoilta kysyttäisiin muun muassa heidän asenteistaan kunniamurhiin, naisten kunnioittamiseen ja seksuaalivähemmistöihin, Trump sanoi.

Hän niin ikään sanoi, että ennemmin kuin Yhdysvaltoihin, sotaa pakenevista maista saapuvat tulisi sijoittaa "suoja-alueille" heidän omiin valtioihinsa.

– Persianlahden maat maksavat suoja-alueet, Trump sanoi menemättä yksityiskohtiin.

Trump lupasi kuulijoilleen myös, että hänen presidenttikaudellaan maat eivät enää voisi kieltäytyä ottamasta Yhdysvalloista käännytettyjä kansalaisiaan takaisin.

– Maailmassa on ainakin 23 maata, jotka eivät ota kansalaisiaan takaisin sen jälkeen, kun heidän on käsketty lähteä Yhdysvalloista. Se ei tule jatkumaan minun kanssani, ihmiset, ei tule jatkumaan, Trump sanoi.

Maahanmuutosta valikoivampaa

Trump sanoi muuttavansa myös laillista maahanmuuttoa valikoivammaksi. Trumpin mukaan Yhdysvaltoihin tarvitaan maahanmuuttojärjestelmä, joka palvelee yhdysvaltalaisten, ei ulkomaalaisten tarpeita.

Yhdysvaltoihin pääsevät maahanmuuttajat tulee Trumpin mukaan valita taitojen ja pätevyyden nojalla.

Katso aiempia Trump-aiheisia videoitamme:Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme