Mainos
Mainos

Trump kiistää juonittelun

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on puolustautunut kiivaasti erottamansa liittovaltion poliisin FBI:n johtajan James Comeyn julkisessa kuulemisessa esittämiin väitteitä vastaan.

-Ei juonittelua, ei estämistä, Trump kuittasi lehdistötilaisuudessa jonka hän piti yhdessä valtiovierailulla olevan Romanian presidentin Klaus Iohannisin kanssa.

Trumpin mukaan osa FBI:n erotetun johtajan James Comeyn julkisessa kuulemisessa esittämistä asioista ei pitänyt paikkaansa. Trump sanoi myös olevansa täysin valmis antamaan valaehtoisen todistuksen keskusteluistaan Comeyn kanssa.

Samalla Trump myös vakuutti Yhdysvaltain olevan edelleen täysin sitoutunut sotilasliitto Naton puolustusvelvoitteisiin.

-Yhdysvallat on sitoutunut viidenteen artiklaan. Toki me olemme paikalla puolustamassa.

-Siksi olen halunnut, että kaikki maksavat riittävästi rahaa, jotta meillä on käytettävissämme erittäin, erittäin vahva voima, Trump sanoi.

Uskollisuus tai ulos

Comey kertoi torstain kuulemisessa, että hän koki Trumpin vaatineen häneltä uskollisuutta vastineeksi siitä, että hän saisi jatkaa FBI:n johdossa. Trumpin asianajaja kiisti presidentin koskaan vaatineen Comeylta tällaista.

Kuulemisen aikana Comey kertoi useaan kertaan Trumpin myös valehdelleen julkisuudessa. Tämän Valkoisen talon tiedottaja kiisti heti tuoreeltaan.

Comey kertoi kuulustelussa uskovansa, että Trump antoi hänelle potkut, koska halusi vaikuttaa FBI:n tutkintaan lähipiirinsä Venäjä-kytköksistä. Comey vakuutti useaan otteeseen, että hän ei ole korvaamaton ja että tutkinta jatkuu entisellään erikoissyyttäjä Robert Muellerin johdolla.

Comey ei kuitenkaan suostunut ottamaan kantaa siihen, yrittikö Trump estää FBI:n tutkintaa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme