Mainos
Mainos

Trump ei ole antamassa todisteita salakuuntelusyytöstensä tueksi

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ei ole toimittamassa edustajainhuoneen tiedustelukomitealle todisteita salakuuntelusyytöstensä tueksi.   

Valkoisen talon tiedottaja Sean Spicer korosti lehdistötilaisuudessa, että komitea on pyytänyt todisteita oikeusministeriöltä, ei presidentiltä itseltään. Hänen mukaansa presidentti ei ole ohjeistanut oikeusministeriötä asiasta.  

Trump syytti alkukuusta Twitterissä, että presidentti Barack Obama olisi salakuunnellut häntä viime vuonna. Hän ei ole esittänyt todisteita väitteelleen.

"Ei viitannut Obamaan"  

Spicer sanoi Trumpin tarkoittaneen syyttävällä tviitillään Obaman hallintoa eikä nimenomaisesti presidentti Obamaa itseään. Alkuperäisessä tviitissään Trump kuitenkin tuntui viittaavan nimenomaan Obamaan henkilökohtaisesti, kun hän kirjoitti "Paha (sairas) jätkä!"  

Twitterissä presidentti puhui täsmällisesti New Yorkin -pilvenpiirtäjäänsä Trump Towerin salakuuntelusta. Spicer kuitenkin sanoi maanantaina, ettei Trump tarkoittanut välttämättä nimenomaisesti salakuuntelua vaan tiedustelutoimintaa laajemmin.  

Aikaisemmassa lehdistötilaisuudessa Spicer oli sanonut, ettei ala tulkita presidentin tviittejä, vaan antaa niiden puhua puolestaan. Maanantaina hän sanoi keskustelleensa aiheesta presidentin kanssa ja haluavansa keskustelun pohjalta selventää, mitä tämä tarkoitti.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot