Mainos
Mainos

Trump: Etelävaltioiden johtohahmojen muistomerkkien poistaminen kulttuurin repimistä kappaleiksi

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mielestä etelävaltioiden johtohahmojen muistomerkkien poistaminen on amerikkalaisen kulttuurin tuhoamista.

Donald Trump hyökkäsi torstaina Twitterissä patsaiden poistajia vastaan.

Viime viikonlopun väkivaltaisuudet Charlottesvillessä Virginiassa lähtivät liikkeelle äärioikeistolaisten mielenosoituksesta kenraali Robert E. Leen patsaan poistamista vastaan.

Lee johti Yhdysvaltain sisällissodassa orjuuden säilyttämistä puoltaneen konfederaation eli etelävaltioiden armeijaa.

Viime päivinä monia muitakin Leen ja muiden etelävaltioiden merkkihenkilöiden patsaita ja muistomerkkejä on poistettu eri puolilla Yhdysvaltoja.

– Surullista nähdä, kuinka hienon maamme historiaa ja kulttuuria revitään kappaleiksi poistamalla kauniita patsaitamme ja monumenttejamme, Trump tviittasi.

– Historiaa ei voi muuttaa, mutta siitä voi oppia. Robert E. Lee, (etelävaltioiden kenraali) Stonewall Jackson – kuka on seuraavana, (George) Washington, (Thomas) Jefferson? Niin typerää!

Trump sanoi jo tiistain kiistellyssä lehdistötilaisuudessaan, että patsaiden poistamista kannattavien logiikalla myös Yhdysvaltoja perustamassa olleiden Washingtonin ja Jeffersonin patsaita pitäisi poistaa, sillä he olivat orjanomistajia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme