Mainos
Mainos

Trump haukkui puertoricolaisen pormestarin – "He haluavat, että kaikki tehdään heidän puolestaan"

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on haukkunut Twitterissä puertoricolaisen San Juanin kaupungin pormestarin, joka oli aiemmin valittanut Yhdysvaltain avustustoimien hitaudesta Puerto Ricossa Maria-hurrikaanin jälkeen.

Trumpin mukaan pormestari Carmen Yulin Cruz on surkea johtaja, joka ei ole saanut alaisiaan liikkeelle hurrikaanin aiheuttamien suurtuhojen jälkeen.

– He haluavat, että kaikki tehdään heidän puolestaan, vaikka sen (hurrikaanituhojen korjauksen) pitäisi olla yhteisön oma ponnistus, Trump kirjoitti Twitterissä lauantaina.

Puerto Ricon pääkaupungin San Juanin asukkaista suuri osa on edelleen ilman sähköä ja juoksevaa vettä Maria-hurrikaanin jäljiltä. Hurrikaani aiheutti mittavaa tuhoa pyyhkiessään Karibianmeren saaren yli puolitoista viikkoa sitten.

Cruz sanoi perjantaina, että jos Puerto Ricoon ei pian saada ruokaa ja vettä, saarella uhkaa tapahtua kansanmurhaan verrattava murhenäytelmä.

3,4 miljoonan asukkaan Puerto Rico on Yhdysvaltoihin kuuluva itsehallintoalue. Trumpin on määrä vierailla hurrikaanin runtelemalla saarella ensi tiistaina.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme