Mainos
Mainos

Trump haukkuu erottamaansa FBI:n johtajaa vuotajaksi

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump arvostelee Twitterissä kovin sanoin viime kuussa erottamaansa liittovaltion poliisin FBI:n johtajaa James Comeyta.

– Monien väärien lausuntojen ja valheiden jälkeen täydellinen syyttömäksi julistaminen... ja WOW, Comey on vuotaja, presidentti Trump kirjoitti.

Liki kolme tuntia kestäneen julkisen kuulemisen aikana torstaina Comey myönsi tehneensä tarkkoja muistiinpanoja Trumpin kanssa käymistään keskusteluista ja luovuttaneensa ne myöhemmin ystävälleen, jotta tämä vuotaisi ne julkisuuteen.

Comey sanoi tarkoituksenaan olleen, että vuoto poikisi erikoissyyttäjän nimittämisen tutkimaan Trumpin kampanjan mahdollisia Venäjä-kytköksiä. Näin myös myöhemmin kävi.

Trumpin neuvonantajien mukaan vuodosta tullaan tekemään valitus oikeusministeriöön ensi viikon aikana.

Trumpin odotetaan kommentoivan asiaa vielä lisää myöhemmin perjantaina paikallista aikaa lehdistötilaisuudessa, jonka hänen on tarkoitus pitää yhdessä valtiovierailulla olevan Romanian presidentin kanssa.

Uskollisuus tai ulos

Comey kertoi torstain kuulemisessa, että hän koki Trumpin vaatineen häneltä uskollisuutta vastineeksi siitä, että hän saisi jatkaa FBI:n johdossa. Trumpin asianajaja kiisti presidentin koskaan vaatineen Comeylta tällaista.

Kuulemisen aikana Comey kertoi useaan kertaan Trumpin myös valehdelleen julkisuudessa. Tämän Valkoisen talon tiedottaja kiisti heti tuoreeltaan.

Comey kertoi kuulustelussa uskovansa, että Trump antoi hänelle potkut, koska halusi vaikuttaa FBI:n tutkintaan lähipiirinsä Venäjä-kytköksistä. Comey vakuutti useaan otteeseen, että hän ei ole korvaamaton ja että tutkinta jatkuu entisellään erikoissyyttäjä Robert Muellerin johdolla.

Comey ei kuitenkaan suostunut ottamaan kantaa siihen, yrittikö Trump estää FBI:n tutkintaa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme