Mainos
Mainos

Trump hylkäsi talouskurin: Budjetissa esitetään lisärahaa armeijalle ja Meksikon rajalle, köyhien Medicareen heikennyksiä

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin eilen julkistamassa talousarvioesityksessä esitetään leikkauksia eläkeläisten ja köyhimpien terveydenhoito-ohjelmiin.

Trump julkaisi eilen maanantaina budjettiesityksen vuodelle 2019. Sen myötä Trump luopuu tavoitteesta tasapainottaa Yhdysvaltain liittovaltion budjetti.

Sen sijaan Trump osoittaa lisärahaa armeijalle ja rajavalvontaan erityisesti Meksikon rajalla.

Pyrkiessään presidentiksi Trump lupasi jättää suositut sosiaalivakuutusohjelmat, kuten Medicaren ennallaan, mutta nyt hän on esittänyt siihen merkittäviä heikennyksiä. Tämä on harmillista monille Trumpin pienituloisille kannattajille, jotka ­uskoivat presidentin auttavan heitä.

Yhdysvallat käyttää rahaa huomattavasti enemmän kuin mitä se saa. Vuoden 2017 lopussa Yhdysvaltain valtionvelka oli 104 prosenttia bruttokansantuotteesta. Tuoreen budjettiesityksen seurauksena velka kasvaisi 7 000 miljardia kymmenen vuoden aikana.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme