Mainos
Mainos

Trump ihmettelee rajua palautetta Helsingin huippukokouksesta: "Fake News is going Crazy!"

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on kommentoinut Helsingissä maanantaina pidettyä huippukokousta, sekä viime viikolla pidettyä Nato-kokousta kirjavin sanankääntein.

 Trump twiittaa Twitterissä, että hänellä oli loistava kokous Nato-maiden kanssa, mutta huippukokous Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa oli vieläkin parempi. hänen mukaansa onkin surullista, että kokouksesta kerrotaan toisenlaisin sanankääntein mediassa.

– Valeuutiset ovat sekoamassa!, hän kirjoittaa Twitterissä.

Yleisesti Donald Trumpia on kuvattu kokouksen häviäjäksi. Maanantaina Trump sanoi Helsingissä uskovansa mieluummin Venäjän presidenttiä Putinia kuin Yhdysvaltain omia tiedusteluviranomaisia. Putin kielsi Trumpille, että Venäjä olisi vaikuttanut vuoden 2016 presidentinvaaleissa. USA:ssa erikoissyyttäjä Robert Mueller tiimeineen tutkii parhaillaan sekaantumista ja asiassa on nostettu lukuisia syytteitä.

Yhdysvalloissa presidentin kommentteja lehdistötilaisuudessa kritisoitu maanpetturuudeksi. Venäjällä taas Putinin esiintymistä on kehuttu.

Aikaisemmissa twiiteissä Trump kehuu Nato-kokouksen antia ja ottaa kunnian muun muassa lisärahoituksesta, joka päätettiin ohjata sotilasliittoon. Trump on aikaisemmin kritisoinut useinkin muiden maiden rahallista panostusta Natoon.

– Sotilasliitto on nyt paremmin rahoitettu kuin ikinä ennen, kiitos minun, presidentti kuittaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme