Mainos
Mainos

Trump ja Turkin Erdogan tapaavat – kurdien aseistaminen hiertää välejä

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump tapaa tänään Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin Washingtonissa.

Valkoisen talon mukaan presidentit keskustelevat kahdenvälisten suhteiden vahvistamisesta sekä taistelusta terrorismia vastaan. Erdogan on ilmoittanut, että aikoo ottaa puheeksi myös Yhdysvaltojen viimeviikkoisen päätöksen toimittaa raskaampaa aseistusta Syyrian kurdijoukoille. Turkki pitää kurdijoukkoja terroristeina.

– Meidän Nato-liittolaisemme tekevät yhteistyötä tällaisten ryhmien kanssa. Sitä ei voida hyväksyä. Toivon, että tämä virhe perutaan heti, Erdogan sanoi aiemmin.

Mailla on kiistaa myös muslimisaarnaaja Fethullah Gülenin kohtalosta. Turkki syyttää Gülenia viimekesäisestä vallankaappausyrityksestä. Gülen asuu Yhdysvalloissa, ja Yhdysvallat on kieltäytynyt luovuttamasta häntä Turkkiin.

Trumpia on arvosteltu siitä, että hän huhtikuussa soitti Erdoganille ja onnitteli tätä kiistellyn kansanäänestyksen voittamisesta. Kansanäänestyksellä Erdogan pönkitti valtaansa entisestään.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin tarkkailijoiden mukaan kansanäänestyksessä oli monia puutteita. Heidän mukaansa viestintä oli yksipuolista eikä eri leireillä ollut tasapuolista mahdollisuutta kampanjointiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme