Mainos
Mainos

Trump jäi ilman hotellihuonetta Hampurissa – joutuu majoittumaan kaupungin kiinteistöön

G20-kokouksen johdosta Hampurin hotellit ovat niin täynnä, että presidentti Donald Trumpille jouduttiin etsimään vaihtoehtoinen majoitus, uutisoi Vox.

Hampuri varmistui G20-huippukokouksen pitopaikaksi jo helmikuussa 2016. Jo tuolloin oli selvää, että kaupungin hotellit tulevat täyttymään kokoukseen saapuvista vieraista. Saksalaismedioiden arvioiden mukaan kokousvieraiden käyttöön tarvitaan jopa 9 000 huonetta.

G20-kokouksen tärkeimpiin vieraisiin kuuluvalle Donald Trumpille sopivaa huonetta ei löytynyt, sillä kaupungin luksushotellit olivat jo täynnä, kun hänen avustajansa ryhtyivät kartoittamaan kaupungin majoitusvaihtoehtoja.

Koska Hampurin parhaat hotellit olivat täyteen varattuja, Trumpille harkittiin majoitusta myös Berliinistä. Siirtymiset Berliinistä Hampuriin olisivat kuitenkin hankaloittaneet kokousten järjestämistä siinä määrin, että Trumpille järjestettiin lopulta majoitus Hampurin kaupungin omistamasta vierastalosta.

Yhdysvaltalaismedia Voxin mukaan tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Trumpin hallinto on myöhässä majoitusvarausten kanssa. Aiemmin tänä vuonna Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson jäi ilman hotellihuonetta osallistuessaan G20-konferenssiin Bonnissa. Hän majoittui lopulta kaupungin ulkopuolella sijaitsevaan kylpylään.

Vox arvioi majoitusongelmien johtuvan siitä, että Trumpin ulkoministeriö kärsii henkilöstövajeesta. Ulkoministeriön 124 tärkeimmästä virasta vain 9 on täytetty. Myös valtiovierailujen järjestelyistä vastuussa oleva virka on täyttämättä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme