Mainos
Mainos

Trump käynnisti oman uutislähetyksen – MTV:n kirjeenvaihtajan mukaan pidetään puhtaana propagandana

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin sosiaalisen median sivuilla pyörii nyt uusi ohjelmasarja Real News, jossa uutislähetyksen tapaan käydään läpi Trumpin saavutuksia mahtipontisen musiikin säestämänä.

STT:n mukaan runsaan puolentoista minuutin pätkiä on nähty toistaiseksi kaksi kertaa presidentin Facebook-sivuilla.

MTV:n Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo, että Trumpin tukijat ovat tyytyväisiä, että presidentillä on Twitter-tilin lisäksi suora viestintäkanava Valkoisesta talosta.

– Muut taas pitävät tätä puhtaasti propagandana, jonka suurin ongelma on, että se kutsuu itseään aidoiksi tai oikeiksi uutisiksi.

Tämä on Karppisen mukaan ongelmallista, koska ohjelmassa oikeitakin faktoja on Trumpille ominaiselle tavalla liioiteltu, tai ne on kokonaan keksitty.

Ensimmäisen uutislähetyksen juonsi Trumpin miniä Lara Trump, mutta nyt niitä juontaa presidenttimyönteisenä tunnettu kommentaattori Kayleigh McEnany, joka toimi aiemmin uutiskanava CNN:llä.

Määrätietoisesti vaikeuttaa toimittajien työtä

Karppisen mukaan erityisesti Trumpin tutkijat ovat skeptisiä perinteistä mediaa kohtaan, minkä Karppinen arvioi heijastelevan joitakin presidenttikampanjan aikaisia traumoja. Kampanjan aikana osa liberaaleista medioista sortui Trumpin tukijoille naljailuun.

Karppinen kertoo, Trump tekee määrätietoista työtä toimittajien toimintamahdollisuuksien kaventamiseksi. Hän on järjestänyt tasan yhden avoimen lehdistötilaisuuden medialle, mikä vaikeuttaa kysymysten esittämistä tälle. Asiantuntijat ovat myös muistuttaneet, että Trumpin määrätietoinen hyökkäily toimittajia vastaan esimerkiksi Twitterissä on huolestuttavaa, sillä se on vapaan lehdistön ahdistelua ja siten demokratian vastaista.

Katso makupaloja Trumpin omista uutisista videolta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme