Mainos
Mainos

Trump kiistää sopimuksen unelmoijien suojelemiseksi karkotukselta – kyseenalainen twiitti käänsi hankkeen päälaelleen

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan niin sanottujen unelmoijien suojelemiseksi karkotukselta ei ole tehty sopimusta. Trump kirjoitti Twitterissä, että sopu vaatisi rajaturvallisuuden valtavaa parantamista ja asiasta olisi äänestettävä.

Amerikkalaiset tiedotusvälineet kertoivat aamulla Suomen aikaa, että Trump ja demokraattijohtajat olisivat sopineet asian.

Trumpin hallinto ilmoitti viime viikolla lakkauttavansa DACA-suojeluohjelman, joka on sallinut noin 800  000:n lapsina laittomasti maahan tulleen ihmisen opiskella ja työskennellä Yhdysvalloissa.

Seuraavassa twiitissään Trump kuitenkin kyseenalaisti koko lakkauttamissuunnitelman.

– Haluaako kukaan oikeasti heittää maasta ulos hyviä, koulutettuja ja menestyneitä nuoria, joilla on työpaikka ja osa heistä palvelee armeijassa? Tosissaan?, Trump kysyy.

Trump korostaa, että Yhdysvaltain ja Meksikon välisen muurin rakentaminen jatkuu vanhan raja-aidan kunnostamisella.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme