Mainos
Mainos

Trump-kohut hetkauttavat harvempia kuin luulisi

Aina kun Yhdysvaltain republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump ryvettyy uudessa kohussa, tiedotusvälineet täyttyvät jutuista, joissa ennustetaan tämänkertaisen kohun olevan kampanjan käännekohta.

Tosiasiassa ihmismieli on kuitenkin erittäin hyvä selittämään pois asiat, jotka eivät omaan mielipiteeseen istu. 

Alkukuusta julkaistulla kohuvideolla Trump muun muassa kehuskelee, että koska hän on julkkis, hän voi tarttua naisia alapäästä lupaa kysymättä. Videota on pidetty viimeisenä naulana Trumpin arkkuun.

Laken piirikunnasta oli kuitenkin vaikea löytää äänestäjää, jonka näkemys ehdokkaasta olisi muuttunut miksikään videon vuoksi.

Yksi Trumpin kannattaja huomautti, että kenen tahansa ehdokkaan menneisyydestä voi kaivaa esiin lokaa. Toinen painotti, että ainoastaan asiakysymyksillä on merkitystä. Kolmas korosti, että keskustelu oli yksityinen ja nauhoitettiin Trumpin tietämättä.

Trumpiin tyytymätön äänestäjä totesi, että on epäreilua tuomita ketään vanhojen puheiden perusteella.

Kohujen vaikutusta arvioidessa on myös tärkeää muistaa, että vaikutusvaltaisten tiedotusvälineiden toimittajat asuvat yleensä Yhdysvaltojen itä- tai länsirannikolla. Keskellä maata moni asia on toisin.

Presidentin puoliso Michelle Obama on varmasti Trumpin sanavalinnoista aidosti järkyttynyt. Ohiossa STT:n toimittajan jututtamia ihmisiä ne eivät hetkauttaneet.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme