Mainos
Mainos

Trump kutsui kannattajiaan ilkeiksi, väkivaltaisiksi ja sekopäisiksi – "Mutta nyt olette lempeitä, eikö niin?"

Yhdysvaltain tulevaksi presidentiksi valittu Donald Trump syytti kannattajiaan väkivaltaisuudesta presidenttikampanjansa aikana. Tapauksesta kertoo uutiskanava CNN

Trump puhui kannattajilleen viime viikonloppuna kiitoskiertueellaan Floridassa. 

– Te olitte ilkeitä, väkivaltaisia ja huusitte, että ”Missä muuri on? Tahdomme muurin!” Huusitte, että ”Vankilaan! Vankilaan! Vangitkaa hänet”, Trump sanaili viitaten kannattajiensa vaatimuksiin vangita Trumpin kanssa kilpaillut demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton.

– Te olitte aivan sekopäisiä. Tarkoitan, että olitte ilkäviä ja ilkeitä ja tahdoitte voittaa, eikö niin? Mutta nyt olette rentoja ja lempeitä, ettekä läheskään yhtä ilkeitä tai väkivaltaisia, eikö niin? Koska voitimme, eikö niin? Trump jatkoi.

Trumpin lepyttelypuheet ovat erikoisia, sillä hän on itse vihjaillut muun muassa väkivallasta Hillary Clintonia vastaan sekä uhannut heittää vastaehdokkaansa vankilaan.

Presidenttiehdokkaan kannattajat kävivät fyysisesti käsiksi mielenosoittajiin useilla kampanjapaikoilla ympäri Yhdysvaltoja. Myös mielenosoittajien kerrotaan mukiloineen Trump-kannattajia vaalitilaisuuksien yhteydessä. Trump on itse kuvaillut vaalitilaisuuksiaan "turvallisimmiksi Maan päällä".

Trumpin puheet kaikuivat perjantaina kuuroille korville. CNN kertoo, että paikalle saapuneet ihmiset puhkesivat messuamaan Clintonin vangitsemisen puolesta kahteen otteeseen.

Sunnuntaina Alabamaan vastaavaa tilaisuutta pitämään matkannut Trump väitti, että hän oli vain ”naureskellut ja pitänyt hauskaa” kutsuessaan kannattajiaan ilkeiksi ja väkivaltaisiksi Floridassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme