Mainos
Mainos

Trump laittoi Naton sekaisin – Sipilä Suomen linjasta: ”On tehty oikeita valintoja pitkässä juoksussa”

Yhdysvallat ovat nostaneet pöydälle sotilasmenojen nostamisen Nato-maissa Donald Trumpin johdolla. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja kansanedustaja Sari Essayah (kd.) kommentoivat aihetta Huomenta Suomen haastattelussa.

Video: Katso Juha Sipilän ja Sari Essayahin koko haastattelu. Keskustelussa Naton lisäksi Trumpin ja Putinin tapaaminen sekä sote-uudistus. 

Sipilä kertoo, että hänen Nato-linjansa ei ole muuttunut. Hänen mukaansa Suomen ja Ruotsin yhteinen linja on oikea.

– Olemme sotilasliittojen ulkopuolella, mutta teemme kuitenkin erittäin läheistä yhteistyötä Naton kanssa, harjoittelemme yhdessä ja EU ja Nato tekee yhteistyötä, Sipilä selventää linjaa.

– Mielestäni Suomen asema ja tämäkin nykyinen tilanne osoittaa sen, että olemme tehneet oikeita valintoja pitkässä juoksussa, Sipilä sanoo.

Sipilä sanoo, että samalla tiellä on pysyttävä. Mitään vaihtoehtoja ei tule kuitenkaan sulkea pois.

Myös Essayah huomauttaa, että ulkopoliittisella linjalla on vahva puoluerajat ylittävä tuki. Hän lisäksi peräänkuuluttaa EU:n yhteistyötä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme