Mainos
Mainos

Trump: Media vääristelee virkaanastujaisten osallistujien määrää

Yhdysvalloissa uusi presidentti Donald Trump on heti ensimmäisenä kokonaisena virkapäivänään ottanut median silmätikukseen.

Trump syyttää median vääristelleen hänen virkaanastujaisiinsa osallistuneiden ihmisten määrää.  

Trump sanoi vieraillessaan Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun CIA:n päämajassa, että hänestä näytti siltä, että virkaanastujaisia seurasi jopa yli miljoona ihmistä.  

– Pidin puheen. Katsoin ja kenttä oli... Se näytti miljoonalta, puoleltatoista miljoonalta ihmiseltä, Trump sanoi CIA:n henkilökunnalle.

– He (media) näyttivät kentän, jossa ei oikeastaan ollut ketään seisomassa. Ja he sanoivat, että Donald ei vetänyt ihmisiä paikalle, hän lisäsi.  

Trumpin mukaan jonkin median mukaan paikalla olisi ollut 250 000 ihmistä.  

– Se ei ole huono. Mutta se on vale, Trump sanoi.  

– Saimme heidät kiinni ja saimme heidät kiinni niin kauniisti. Uskon, että he tulevat maksamaan kalliisti.  

Entisen presidentin Barack Obaman virkavalatilaisuuteen osallistui arviolta 1,8 miljoonaa ihmistä vuonna 2009. Washingtonin viranomaiset ennakoivat, että perjantaina Trumpin virkavalatilaisuuteen osallistuisi mahdollisesti noin 800 000-900 000 ihmistä, mikä on puolet Obaman saamasta yleisöstä.  

Myös tiedotuspäällikkö syytti mediaa  

Myös Valkoisen talon tiedotuspäällikkö Sean Spicer syytti mediaa tarkoituksenmukaisesta ja valheellisesta raportoinnista. Spicer piti eilen lehdistötilaisuuden Valkoisessa talossa.  

– Tämä oli suurin yleisö, joka on koskaan todistettu virkaanastujaisissa, piste, Spicer sanoi.  

– Nämä yritykset vähätellä virkaanastujaisten innostusta ovat häpeällisiä ja väärin, hän sanoi.  

Spicer poistui tiedotustilaisuudesta ottamatta vastaan kysymyksiä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme