Mainos
Mainos

Trump-mielenosoituksia kuvanneita toimittajia uhkaa jopa 10 vuoden vankeus – "Tilanne on mielipuolinen"

Yhdysvalloissa ainakin kuutta toimittajaa syytetään rikoksista liittyen Trumpin virkaanastujaisten aikaan järjestettyihin mielenosoituksiin Washingtonissa.

Joukossa on muun muassa dokumentaristi, valokuvaaja ja live-lähetyksen tekijä, joita uhkaa jopa kymmenen vuoden vankeustumio ja 25 000 dollarin sakot, jos heidät tuomitaan.

Heistä ainakin neljää syytetään mellakoinnista Washington DC:n lainkohdan ankarimman tulkinnan mukaan, kertoo brittilehti the Guardian. Poliisi pidätti heidät mellakoinnin yhteydessä.  Tiedossa ei kuitenkaan ole mitä toimittajat olivat tarkalleen ottaen tehneet väärin.

Journalistien oikeuksia puolustavan komitean mukaan syytteet pitäisi hylätä sananvapausoikeuden vastaisena.

– Nämä syytteet ovat täysin asiattomia ja olemme huolissamme, että tämä lähettää hyytävän viestin journalisteille, jotka jatkossa raportoivat protesteista, sanoo journalistikomitean koordinaattori Carlos Lauría

Pidätetty dokumentaristi Jack Keller  sanoo, että hän oli pidätettynä puolitoista vuorokautta, vaikka hän oli kertonut poliisille raportoivansa mielenosoituksista toimittajana. Keller kertoo, että hänen kännykkänsä takavarikoitiin.

– Meitä kohdeltiin irvokkaasti, Keller sanoo Guardianille.

Kellerin kanssa työskentelevä toimittaja Annabel Park kuvailee tilannetta turhauttavaksi.

– Tämä on täysin mielipuolinen tilanne. Nämä ihmiset olivat siellä tarkkailemassa ja dokumentoimassa.

Kaikki kuusi olivat korkeimman oikeuden edessä lauantaina ja heidät vapautettiin seuraavaan oikeudenkuulemiseen asti. Kuulemiset ovat helmi- ja maaliskuussa, kertoo Guardian.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme