Mainos
Mainos

Trumpin ehdokas Suomen-suurlähettilääksi on liikemies ja vaalilahjoittaja

Yhdysvaltain lähetystö Helsingin Kaivopuistossa saattaa saada ensi vuonna uuden isännän. Jos presidentti Donald Trump saa tahtonsa läpi, Yhdysvaltain seuraava suurlähettiläs Suomessa on akateemisesti koulutettu liikemies ja pitkän linjan republikaanien vaalikampanjoiden rahoittaja Robert Frank Pence.

Virginialainen ei tiettävästi ole sukua tunnetummalle sukunimikaimalleen, varapresidentti Mike Pencelle.

Pencen nimitys suurlähettilääksi odottaa vielä valiokuntakuulemista sekä äänestystä senaatissa. Tämän prosessin kestosta ei ole varmuutta. Edellisen lähettilään Charles C. Adamsin nimitys varmistui vasta yli vuoden odottelun jälkeen.

Republikaanienemmistöisessä senaatissa republikaanipresidentin lähettiläsnimitys voi edetä joutuisammin, mutta kyse lienee silti kuukausista.

Presidentti Barack Obaman virkaansa nimittämä Adams joutui jättämään Suomen vain puolentoista vuoden jälkeen Trumpin noustua presidentiksi viime tammikuussa.

Mitt Romneyn tukija

Pence on Pence Groupin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja. Pence Group on vuonna 1977 perustettu kiinteistökehitysyhtiö, joka nettisivujensa mukaan on rakennuttanut ostoskeskuksia, hotelleja ja virastorakennuksia eri puolilla Yhdysvaltoja. Valkoisen talon tiedotteen mukaan yritys on omistautunut kestävälle kehitykselle.

Pencellä on tutkinnot Yalen ja Marylandin yliopistoista sekä American Universitystä, tiedotteessa kerrotaan. Hän toimii muun muassa veteraaneja tukevan Gary Sinise -säätiön hallituksessa.

Pence on lahjoittanut viimeksi kuluneen vajaan kymmenen vuoden aikana yli puoli miljoonaa dollaria republikaanien vaalikampanjoihin. Merkittäviä lahjoituksia sai muun muassa Mitt Romneyn vuoden 2012 presidentinvaalikampanjan Restore Our Future -tukiyhdistys, selviää muun muassa Muckety-sivustolta.

Relationship Science -sivuston mukaan Pence on naimisissa Suzy Pencen kanssa ja pariskunnalla on poika Stephen B. Pence.

Pencen nimityksestä uutisoi Suomessa ensin Helsingin Sanomat. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme