Mainos
Mainos

Obaman leiri kiisti Trumpin syytökset – kovaa kuittailua presidentille

 Yhdysvaltain presidentti Donald Trump syyttää edeltäjäänsä Barack Obamaa salakuuntelusta. Trump ilmoitti asiasta Twitterissä, mutta ei esittänyt väitteittensä tueksi mitään todisteita. 

Trumpin mukaan Obama salakuunteli Trumpin pilvenpiirtäjää Trump Toweria ennen Trumpin vaalivoittoa. Pilvenpiirtäjä toimii myös Trumpin yrityksen Trump Organizationin pääkonttorina.  

– Tämä on Nixonia/Watergatea. Paha (sairas) jätkä! Trump vuodatti toisessa tviitissä. 

Väite salakuuntelusta on mahdollisesti peräisin konservatiivisen radiopersoonan Mark Levinin salaliittoteorioista, joista kirjoittaa muun muassa äärioikeistolainen, valeuutisista tunnettu vaihtoehtomedia Breitbart. Sen hallituksen entinen puheenjohtaja Steve Bannon on Trumpin läheinen avustaja ja päästrategi. 

Trump on aiemmin esittänyt perustelemattomia syytteitä muun muassa vaalivilpistä. 

Obaman tiedottaja kiisti syytökset.  

– Obaman hallinnon perusperiaate oli, että Valkoisen talon edustaja ei koskaan sekaannu riippumattomaan tutkintaan, jota johtaa oikeusministeriö, Kevin Lewis sanoi.  

– Obama tai kukaan Valkoisen talon edustaja ei ole koskaan määrännyt yhdenkään kansalaisen tarkkailua.  

Obaman ulkopoliittinen neuvonantaja Ben Rhodes käytti tylympää kieltä.  

– Presidentti ei voi määrätä salakuuntelua. Tuollaiset rajoitukset on määrätty, jotta kansalaiset olisivat turvassa sinun kaltaisiltasi ihmisiltä, Rhodes tviittasi Trumpille.  

Ehkä vastaus Venäjä-syytöksiin 

Trump saattaa erikoisella hyökkäyksellään Obamaa vastaan pyrkiä siirtämään huomiota pois viime päivien paljastuksista, joiden mukaan usealla hänen lähipiiriläisellään on ollut yhteyksiä Venäjän suurlähettilääseen. 

Uutiskanava CNN kertoi eilen, että Trumpin neuvonantaja ja vävy Jared Kushner tapasi Venäjän suurlähettilään Sergei Kisljakin joulukuussa New Yorkissa. Samassa joulukuisessa tapaamisessa Trump Towerissa oli mukana myös Michael Flynn, joka erosi helmikuussa kansallisen turvallisuuden neuvonantajan tehtävistä valehdeltuaan yhteyksistään Venäjään. 

Myös oikeusministeri Jeff Sessionsilla on ollut yhteyksiä Venäjään, vaikka hän ei tuonut niitä esille kongressin kuulemisessa. 

Yhdysvaltalaismedia on kertonut myös kahden Trumpin presidentinvaalikampanjan aikaisen neuvonantajan yhteyksistä venäläisiin.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme