Mainos
Mainos

Trump paljasti, miten Meksikon raja-aita rahoitetaan: kunnon nousu tuontitavaroiden veroihin

USA:n presidentti Donald Trump haluaa rahoittaa Meksikon rajalle rakennettavan muurin nostamalla Meksikon tuontitavaroiden veroja, kertoo Trumpin tiedotuspäällikkö Sean Spicer.

Suunnitelmien mukaan veroja nostettaisiin 20 prosentilla.

– Tekemällä niin voimme saada 10 miljardia vuodessa, ja helposti maksaa muuri tällä mekanismilla yksinään, Spicer totesi toimittajille AFP:n mukaan.

Muurin kustannuksiksi on arvioitu 8–20 miljardia dollaria.

Spicer kertoi New York Timesille, että 20 prosentin tuontivero koskisi alkuun Meksikoa, mutta presidentti haluaisi laajentaa sen myös muiden maiden tuontitavaroihin. Uusi vero on tarkoitus ottaa käyttöön osana verouudistusta, jota Trump ajaa yhdessä republikaanivetoisen kongressin kanssa.

Mediassa on viime aikoina spekuloitu sitä, kuinka muuri rahoitettaisiin. Meksikon rajalle rakennettava muuri on ollut Trumpin suurimpia ja konkreettisimpia vaalilupauksia. Hän on painottanut, että muurin maksaisi Meksiko, ei Yhdysvallat.

Puheet ovat aiheuttaneet paljon vastustusta Meksikossa, ja viimeisimpänä vastavetona Meksikon presidentti perui tapaamisensa Trumpin kanssa.

Muurilla on Trumpin mukaan tarkoitus estää muun muassa luvatonta maahanmuuttoa ja huumeiden salakuljetusta. Muurin toimivuutta tarkoitukseen on eri tahoilla kritisoitu.


 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme